Om oss

DSC278200

Kicki Nilsson

Fotografering för mig handlar om kreativ konst. Det har lite att göra med de saker du ser och allt med att göra hur du ser dem.
Förmågan att se detaljer, det vackra i ögonen på en hundraåring, glädjen att få vara med när ett barn föds till att visa svåra känslor som sorg och oro vid sjukdom. Att förmedla magin som uppstår på en fylld fotbollsarena. Tystnaden när isdykare försvinner ner i det svarta. En konsert där alla sjunger med i samma låt. En dansares förmåga att uttrycka känslor med kroppen.
Eller varför inte kraften hos en stor maskin som med lätthet vänder på flera ton av jord och grus.
Det handlar helt enkelt om att hitta det intressanta i det vanliga.

Jag har jobbat med bild i alla dess former i cirka 30 års tid och brinner för att utvecklas. Att  få möjlighet att kommunicera i bild och ljud är en förmån som är få förunnat. Fotografering för mig är ett sätt att känna, att röra, att älska.

Utanför denna bubbla är jag ett träningsfreak som gillar att umgås med vänner, tycker om sol och hatar att förlora!

Pavel Koubek

För mig handlar fotografi om känslor, den som betraktar ska känna något. Glädje, sorg, lust eller nyfikenhet. Vad som helst utom likgiltighet. För mig är det svårt att klä i ord, svårt att beskriva. Men i bild kan jag visa det, få dig att känna det.
Jag har aldrig arbetat med något annat, varit i yrket sen jag var 16 år. Cyklade ut på mitt första jobb. Nu 28 år senare är det fortfarande roligt, fortfarande utmanande, fortfarande kittlande. Som fotograf vet man aldrig var man kommer att hamna under dagen, man får anpassa sig, det är en förutsättning som jag gillar.
När jag inte jobbar gillar jag att träna boxning och thaiboxning, det gör att jag fokuserar på ett slags primitivt varande som rensar huvudet på vardagliga bekymmer för en stund.
Som många andra njuter jag förstås av att vara med familj och vänner.